Οι ευχές της αιμοδοσίας του Γ.Ν.Ν. Ηρακλείου ''Βενιζέλειο''




Είμαστε στο ξεκίνημα της Μ.Εβδομάδας. 
Της Εβδομάδας των Παθών Του Κυρίου μας. 
Μιας Μεγαλοεβδομάδας τελείως διαφορετικής από τις άλλες.
Το χρονικό διάστημα που διανύουμε είναι πρωτόγνωρο για όλους μας. Δύσκολο αλλά και συνάμα γεμάτο μηνύματα. Αξίες, όπως η υγεία και η ανθρώπινη ζωή, ήρθαν στο προσκήνιο, κάνοντας μας , ίσως να αναθεωρήσουμε πολλά πράγματα. Η υγεία μας και η υγεία των συνανθρώπων μας είναι το ύψιστο αγαθό για το οποίο πρέπει να νοιαζόμαστε και να μεριμνούμε.


Αυτό το μήνυμα, όλες αυτές τις μέρες,  πέρασαν και με τη στάση τους, σε όλους όσους εργάζονται στα τμήματα αιμοδοσίας, οι εθελοντές αιμοδότες και οι σύλλογοι  αιμοδοτών.
Η συνεισφορά τους , η αλληλεγγύη τους, η αγάπη τους   απέδειξαν για άλλη μία φορά ότι έχουν στο ''αίμα'' τους την ευθύνη και τη προσφορά προς τον συνάνθρωπο. Το χαμόγελο όλων αυτών των ανθρώπων που συναντήσαμε αυτές τις μέρες, το ενδιαφέρον τους, η προσέλευση τους  έδειξαν ότι μπορούμε να κοιτάζουμε  με αισιοδοξία το αύριο και να πιστεύουμε στο ''ότι όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε''.

Το ευχαριστώ και τα λόγια ευγνωμοσύνης τόσο από τους εργαζόμενους στην αιμοδοσία τον οποίων το έργο  έγινε πιο εύκολο, όσο και από τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, αιματολογικούς , ογκολογικούς ασθενείς, άτομα με Μεσογειακή Αναίμια, έκτακτα περιστατικά, χειρουργικά περιστατικά, είναι ελάχιστο μπροστά στο συγκινητικό τους ενδιαφέρον να προσφέρουν μη αφήνοντας καμία ζωή να κινδυνεύσει.

Τους ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ πραγματικά για την προσέλευσή τους ,  παλιούς και νέους αιμοδότες,   όπως  και όλους τους συλλόγους που ανταποκρίθηκαν με ενδιαφέρον στο κάλεσμα της αιμοδοσίας και μερίμνησαν ώστε να οργανωθούν όμορφες, ασφαλείς και με συγκινητική προσέλευση αιμοδοσίες:

Το Παγκρήτιο Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Αιματοκρήτη για τις αιμοδοσίες που διοργανωσε, το Σύλλογο Αιμοδοτών της Παχειά Άμμου, το Δήμο Αρχανων - Αστερουσίων, το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου, την Ένωση Τουριστικών Λεωφορείων (UNION), το Σύλλογο Φανερωμένης, τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Παλαίκαστρου Σητείας , το Γούδουρα, το Πολιτιστικό Σύλλογο Ψαρής Φοράδας, τα Πιτσίδια, τον Ερυθρό Σταυρό Σητείας, το Σύλλογο Επίσκοπής, το  Σύλλογο Ζάκρου, την 133ΣΜ.

Ένα ΜΠΡΑΒΟ όμως και στο υγειονομικό προσωπικό, σε όλο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της αιμοδοσίας, που κι αυτό μέσα από δύσκολες συνθήκες και πρωτόγνωρες καταστάσεις , έδειξαν απίστευτο επαγγελματισμό, κι ακολουθώντας  πρωτόκολλα ασφαλείας και τηρώντας όλους τους κανόνες από τον ΕΟΔΥ και το ΕΚΕΑ,  μερίμνησαν ώστε να πραγματοποιηθούν ασφαλείς, τόσο για εκείνους όσο και για τους αιμοδότες, αιμοδοσίες.

Ατενίζοντας το μέλλον ευελπιστούμε να περάσουμε αλώβητοι όλη αυτή τη δύσκολη περίοδο, υγιείς και με κύριο μέλημα την αξία της ανθρώπινης ζωής και ας υιοθετήσουμε το θεσμό της εθελοντικής αιμοδοσίας σαν θεσμό αγάπης στον συνάνθρωπο.

ΚΑΛΗ Μ.ΒΔΟΜΑΔΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ - Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΑΣ ΑΝΑΣΤΗΣΕΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ  ΚΑΘΕ ΕΛΠΙΔΑ