Οδηγίες για τη λειτουργία του Κέντρου Αίματος του Γ.Ν.Ηρακλείου ''Βενιζέλειο'' και της Κινητής Μονάδας μετά τα νέα μέτρα για τον COVID 19.


Με την πανδημία να εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα η χώρα, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Κυβέρνησης, μπαίνει από το πρωί του Σαββάτου 7/11/20 σε γενικό lockdown.

Σύμφωνα λοιπόν με τη νέα καθημερινότητα που προκύπτει θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το τμήμα αιμοληψιών του Κέντρου Αίματος θα λειτουργεί κανονικά στο χώρο του νοσοκομείου, σύμφωνα με τους κανόνες του ΕΟΔΥ και του ΕΚΕΑ. 

Σας υπενθυμίζουμε για άλλη μία φορά, όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, ότι  Αίθουσα Αιμοδοσίας  στο χώρο του Γ.Ν.Ηρακλείου 'Βενιζέλειο'  λειτουργεί με  ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ  ΕΙΣΟΔΟ για τους αιμοδότες έτσι ώστε να μην έχουν πρόσβαση ΚΑΘΟΛΟΥ εντός το νοσοκομείου , κάτι το οποίο τους προκαλεί  αναστολές λόγω της πανδημίας.  Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρόσβαση στο χώρο μπορείτε να βρείτε εδώ:   

https://kentroaimatos.blogspot.com/2020/08/blog-post.html

 Επίσης θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι προγραμματισμένες αιμοδοσίες με την Κινητή Μονάδα του Κέντρου θα πραγματοποιηθούν κανονικά https://kentroaimatos.blogspot.com/2020/10/2020_31.html  (πρόγραμμα μηνός Νοεμβρίου).  Για οποιαδήποτε αλλαγή θα γίνεται ενημέρωση έγκαιρα. 

Φυσικά θα τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τους αιμοδότες, ενώ θα ήταν σωστό όσοι αιμοδότες θέλουν να επισκεφθούν την Κινητή Μονάδα, να επικοινωνούν με τους υπευθύνους της διοργάνωσης της εκάστοτε αιμοδοσίας προκειμένου να ορίζεται  ραντεβού για  να αποφευχθεί συνωστισμός.     Έχουν δοθεί σχετικές οδηγίες στους υπευθύνους των συλλόγων  

https://kentroaimatos.blogspot.com/2020/08/blog-post_31.html

Ίσως είναι περισσότερο από ποτέ επιτακτική η ανάγκη για αιμοδοσία για να μην αφήσουμε κανένα συνάνθρωπό μας να κινδυνεύσει. Περάσαμε και στο προηγούμενο κύμα της πανδημίας δύσκολα όμως συλλόγοι, φορείς και κυρίως ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ στάθηκαν πέρα του δέοντος στο ύψος των περιστάσεων μη αφήνοντας κανέναν συναθρωπό μας να βρεθεί σε ανάγκη. Το ίδιο πιστεύουμε όλοι μαζί να καταφέρουμε και σ αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Με αισιοδοξία και υπομονή , ακολουθώντας πάντα τις οδηγίες του έμπειρου ιατρικού και νοσηλεύτικου προσωπικόυ δεν θα αφήσουμε κανένας εξ αυτών που χρειάζεται μεταγγιση να βρεθει σε κίνδυνο.

Κύριο μέλημα μας η επάρκεια αίματος και παραγώγων του για να μην κινδυνεύσει κανείς.

Κύριο μέλημά μας η ασφάλεια των υπέροχων αυτών ανθρώπων που λέγονται ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ.

Και να σας υπενθυμίσουμε τέλος ότι προκειμένου να μεταβείτε για αιμοδοσία μπορείτε στο sms αποστολής να τσεκάρετε το νούμερο 4 (μπορείτε και το νούμερο 1). 


ΚΑΙ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ   :

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ - ΑΙΜΟΔΟΤΟΥΜΕ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
 
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ,  ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ, ΦΟΡΑΜΕ ΤΗ ΜΑΣΚΑ
 
Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ,   ΑΝΤΑΝΑΚΛΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. 


ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ  ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ       ΜΑΣ!!!